A kis tételű, rendkívül prémium tequilákat a legízletesebb, kézzel válogatott 100% -os kék Weber-agavé-agárból készítik, amelyeket bőséges, vörös agyag talajban és hideg éghajlatban termesztenek a mexikói Jalisco hegységen.
A mexikói Oaxaca-i Santiago Matatlánban gyártott Casamigos Mezcal kézműves és 100% Espadín agavekból készül.
A Casamigos Mezcal a szokásos módszerrel készül. A aratást követően a piñákat elválasztják és 4-6 napig főzik egy tölgyfafűtéssel előmelegített, vulkanikus kőzettel bélelt hat tonnás cserépben. A lassú pörkölés lehetővé teszi a piñák egyenletes főzését, elkerülve a karamellizálódást. A piñákat 24 órán át hűtik, mielőtt a zúzási folyamat megindul. Az agavét a hagyományos módszer szerint, összetörik egy lóval húzott tahona kerékkel. Noha a hagyományos módszer hosszabb időt vesz igénybe a mezcal előállításához, ez felszabadítja a tökéletes ízét.
Egyedülálló íze egy 80 órás erjedési folyamat eredménye, összehasonlítva az átlagos 48 órával.
A Master Distiller cég speciális élesztőkeveréket használ, amely következetes, kifinomult ízt eredményez, szemben a többi élesztővel.
Színe: Kristálytiszta.
Aromája: Citrus- és édes agave-tippek.
Íze: Gyümölcs, vanília és grapefruit jegyekkel.