Kék Agave növények milliói veszik körül a Casa Herradurat – mindegyiket betakarítják, hogy a világ legjobb tequilájává váljanak.
Érett állapotban az agave növényeket gondosan betakarítják, és magjaikig, vagy piñákig vágják le. Az 1870 óta a földjeinken termesztett eredeti növényekből szaporított agávék millióit gondosan gondozza a Casa Herradura.
A Casa Herradura 100% -ban természetes fermentációs eljárást alkalmaz. Több mint 16 különféle gyümölcsfafaj biztosítja a különböző élesztőtörzseket, amelyek annyira egyedivé teszik a Tequila Herradura ízprofiljait. Az erjesztőtartályban az élesztő és a mosto három nap alatt összeolvad, mielőtt készen állna a tequilába desztillálásra.
Kétszer desztillálva a fejek (metanol) és a farok (kiváló alkoholok és vinasák) eltávolításához csak a legjobb alkoholt tartják fenn, hogy összetett ízű terméket nyújtsanak. Még a hagyományos alembikus állóképeink is hozzájárulnak a végtermék kiváló ízprofiljához.
Az egyes tételeket a tequila szakértőkből álló exkluzív testület ismételten teszteli és ellenőrzi a palackozás vagy a hordó öregedés előkészítése előtt.
A Tequila Herradura hordója 45 naptól 49 hónapig érlelődik 55 gallon elszenesedett amerikai fehér tölgyfahordókban, hogy robusztus ízprofilt teremtsen. A Casa Herradura az egyetlen tequilagyártó, amely saját hordókat állít elő, és egyedüliként öregíti a tequiláját az ipari szabványokon túl, hogy optimalizálja az ízjegyeket.
A híres Herradura patkót gondosan kézzel helyezik minden egyes palackra, és alaposan megvizsgálják, mielőtt a Casa-ból szállítanák a fogyasztóhoz.
A tökéletességig öregedett. A modern és a hagyományos desztillációs technikák keverésével az añejo-t 1962-ben először mutatta be a világnak. Azóta Herradura az Añejo-t 25 hónapig érlelte az amerikai fehér tölgyfa hordókban – hihetetlen 13 hónap az ipari szabványokon túl. Az eredmény egy rendkívül sima, borostyánszínű folyadék, amely megolvad a nyelvén, főtt agavé, pirított tölgy és szárított gyümölcs jegyeit hagyva maga után.