A fuyu japánul tél a jelentése. A három éves keverék körülbelül 6000 palackból áll, 50% malátából és 50% kukoricából, továbbá, egy kis búzából Honshu szigetről. Az ivók részére, nyilvánvaló kérdés: „A Mizunara tölgy egyedi ízt ad a whiskynek?” A konszenzus az, hogy inkább határozottabb kókusz aromát kínál. Más források szerint a fa magával ragadó szantálfa jegyekkel rendelkezik. A termelők szerint ebben a palackozásban kókuszos, karamell, füst és főtt gyümölcs jegyekre lehet számítani.
Az első időkben amerikai tölgyfahordókban érlelték, majd palackozás előtt hat hónapig Mizunara hordókba helyezték, hozzáadva azokat a megfoghatatlan tulajdonságokat, amelyek miatt ez a fa értékes (és drágább) lett. Suntory kísérletezni kezdett japán tölgyfával ( Quercus mongolica) a második világháború után, amikor körülményes volt külföldi tölgykészletet beszerezni. Korántsem ideális hordót készítettek: a Mizunara laza szemcséi hajlamosak voltak szivárgást okozni, és kihívásokat is jelentettek a fakiválasztás és a fűrészáru tekintetében. Ritkább, mint az európai és amerikai tölgy, köztudottan drága, és ráadásul a fákat körülbelül 200 évesen szüretelik (szemben az amerikai/európai tölgy 75 év körüliével).