Las Layas COSTA RICA specialty kávé

Ízjegyek: karamell – barnacukor – citromfű.

Flavour notes: caramel – brown sugar – lemongrass.

Eljárás I Process: Honey  I  Magasság I Altitude: 1450 m

Fajta I Varietal: Caturra, Catuai  I  Régió I Region: Central Valley

9100 Ft20400 Ft

Garantáltan biztonságos fizetés

Leírás

Fajta Szemes kávé
Kategória Discovery
Pörkölési szint Világos pörkölés
Származás Costa Rica

Oscar Chacon, a Las Lajas farm harmadik generációs kávétermesztője, elkötelezett a minőség és az innováció iránt. Híres arról, hogy a 2000-es években az elsők között kezdett el honey és száraz eljárású kávékat gyártani Costa Ricában. A Las Lajas farm 2008-ban kezdett el honey eljárású kávékat készíteni, miután egy földrengés több hétre megszakította a malom vízellátását. Oscar hallott arról, hogy Brazíliában és Etiópiában pépesített természetes és száraz technikákat alkalmaznak a kávék feldolgozásához, ezért az akkori betakarításnál kipróbálta ezeket a módszereket. A mikromalom az egyetlen minősített biomalom a környéken, és a Chacon család nagyon komolyan veszi a környezeti hatásukat.

További információk