Primitivo és Negroamaro
Illatában intenzív és összetett, szilva, vörös lekvár és fűszerek, például vanília.A bor kezdetben intenzív, gazdag és puha, hosszú befejezéssel.1962-ben 19 San Marzano-i borász egyesítette erőit és megalapította a „Cantine San Marzano” -t. Ma ennek a szövetkezetnek több mint 1200 termelője van, és modern és technológiailag fejlett létesítményeket használ, anélkül, hogy veszélyeztetné a nagyon régi pugliai borhagyományt. San Marzano Pugliában található, az elismert „Primitivo di Manduria” DOC szívében, két tenger (Jón és Adria) között. Taranto és Brindisi tartomány olyan tájat kínál, ahol a szőlőültetvények és az olajfák vörös felületen nőnek egymás mellett. Ez a talaj és a mediterrán terroir alapvető szerepet játszik a kiváló minőségű borok előállításában. Az éghajlat szélsőséges, nehéz körülmények között: aszály, fagy, siroccói szél.